Vitorog i izvor rijeke Janj 2016

Mirko

Polazak: 11.06.2016. u 05:00 autobusom sa stare autobuske stanice
Povratak: 12.06.2016. u večernjim časovima

-Smještaj je planiran u kampu na lokaciji u selu Strelište 450 m./n.v.
(autobus dolazi 300 m do lokacije gdje će biti organizovan kamp).

-U toku akcije je planiran jedan zajednički obrok a svi učesnici dužni su sebi ponijeti hranu za dva dana.

-Svi učesnici dužni su sa sobom ponijeti sljedeće: ličnu kartu, planinarsku knjižicu, planinarske cipele, gamašne, štapove, kabanicu ili vodonepropusnu jaknu, 3l vode u zavisnosti od vremenskih uslova, baterijsku lampu, šator, vreću za spavanje, opremu za kampovanje, lični set prve pomoći, i lijekove ukoliko ih neko koristi.

-U sklopu akcije je planiran uspon na dva vrha Vitoroga, Mali Vitorog 1744 m./n.v. sa kojeg će se moći vratiti organizovano do početne tačke i za to je potrebno 5h pješačenja, a za one koji se odluče da pohode Veliki Vitorog 1907 m./n.v. planirano je pješačenje od 8h u oba smjera. Potrebno je napomenuti da na stazi nema izvora pitke vode, a od učesnika se očekuje adekvatna fizička pripremljenost.
Drugi dan je predviđena četvoročasovna šetnja do izvora rijeke Janj koje će se završiti na autentičnim kaskadama Janjskih Otoka.

-Zadnji rok za prijavu i uplatu je utorak 07.06.2016 god. a broj mjesta je ograničen. Apelujemo na sve učesnike da blagovremeno izvrše prijave radi što temeljnije i kvalitetnije organizacije akcije.

-Svi učesnici dužni su se pridržavati uputstava vodiča. O izmjenama odlučuju vodiči na terenu u skladu sa okolnostima i vremenskim prilikama.

-Sve informacije i prijave možete dobiti na broj telefona:
066/830-883
065/300-222

-Kotizacija za učešće u akciji je 30 KM a obuhvata prevoz na relaciji Banjaluka – Šemanovci – Banjaluka, jedan obrok te stručno vodičko osoblje u saradnji sa organizatorom akcije P.S.D. ‘‘Vitorog‘‘ Šipovo za oba dana.